13 Most Anticipated PS5 Future Games 2021/22 & Beyond Abclangkawi.com

Senarai PS5 mungkin kelihatan sedikit kosong sekarang tetapi 13 permainan yang dijangkakan ini akan berbaloi untuk ditunggu!

Hampir setahun genap sejak keluaran PS5 dan konsol generasi seterusnya masih sukar diperoleh. Tetapi bagi mereka yang mempunyai sistem terbaharu Sony, tidak dapat dinafikan kuasa PS5.

Selepas lebih 11 bulan di pasaran, kami akhirnya mendapat pelancaran tajuk utama PS5, dan lebih banyak lagi akan datang.

Syukurlah, kami mendapat berita bahawa kekurangan stok PS5 akan berakhir tidak lama lagi, membolehkan lebih ramai pemain mengalami tajuk yang akan datang.

Jadi mari kita lihat beberapa permainan PS5 yang paling dinanti-nantikan pada tahun 2021, 2022, dan seterusnya!

Sementara itu, jika anda masih mencari PS5, penjejak stok sepantas kilat kami akan memberitahu anda apabila penurunan baharu disiarkan secara langsung:

Permainan PS5 Akan Datang Terbaik pada 2021/2022

13 – Diketepikan

permainan ps5 terbiar

Square Enix

Pertama kali didedahkan sebagai Project Athia, Forspoken ialah permainan yang baru kita mula belajar. Walau bagaimanapun, sejak pendedahan pertama kami, jelas bahawa tajuk itu adalah salah satu permainan yang paling mengejutkan yang pernah kami lihat.

Memfokuskan pada traversal rupa bumi yang cair, kelajuan dan gaya, tajuk dunia terbuka bertujuan untuk mempamerkan kuasa PS5 seperti sebelum ini.

Pemain akan mengawal Frey Holland, seorang wanita muda yang diangkut dari New York City ke dunia fantasi Athia. Di sini, dia akan belajar menggunakan kuasa ajaib untuk mengembara melaluinya dan mencari jalan pulang.

Tarikh Tayangan: Musim bunga 2022
pemaju: Luminous Productions
Penerbit: Square Enix
Genre: RPG aksi

12 – Medan Perang 2042

Medan Perang 2042

EA

Walaupun ramai pemain tidak berpuas hati dengan Battlefield 2042 Beta, kami masih optimistik dengan berhati-hati tentang tajuk FPS yang akan datang. DICE sedang melaksanakan projek Battlefield terbesarnya setakat ini, dengan 3 mod untuk dipilih.

Sama ada anda mengalami peperangan habis-habisan dalam berbilang pemain Battlefield klasik, mengalami kotak pasir terbaik dalam Portal Medan Perang, atau bermain mod permainan Zon Bahaya baharu yang menggigit kuku, terdapat banyak pengalaman yang boleh anda alami.

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa jika Battlefield 2042 menyelesaikan isu terbesarnya, ia akan menjadi tajuk yang luar biasa pada pelancaran. Dan dengan kelewatan permainan baru-baru ini, DICE mempunyai lebih banyak masa untuk menyediakan permainan untuk hari keluaran.

Tarikh Tayangan: 19 November 2021
pemaju:
DADU
Penerbit:
EA
Genre: FPS

11 – GTA 5 Dikembangkan & Dipertingkat

Treler GTA 5 Dikembangkan & Dipertingkat

Permainan Rockstar

Sudah lebih setahun sejak pendedahan GTA 5 Expanded & Enhanced dan kami masih tidak tahu apa yang diharapkan. Rockstar Games sedang menggoda peningkatan besar kepada tajuk Grand Theft Auto yang kami tahu dengan baik, dan kami berharap penantian ini berbaloi.

Pada ketika ini, peningkatan grafik mudah tidak akan mengurangkannya untuk peminat, walaupun GTA 5 menjual dengan sangat baik sehingga hari ini. Kami tidak sabar untuk melihat kandungan ‘perkembangan’ yang disediakan oleh pembangun untuk kami.

Lebih-lebih lagi, pendedahan baharu GTA Trilogy remasters membuatkan peminat tidak sabar untuk melihat rupa tajuk yang lebih lama pada konsol generasi seterusnya.

Tarikh Tayangan: Mac 2022
pemaju: Rockstar Utara
Penerbit: Permainan Rockstar
Genre: Tindakan-Pengembaraan

10 – Gran Turismo 7

Gran Turismo 7

Sony

Gran Turismo 7 menyasarkan untuk menjadi permainan perlumbaan generasi seterusnya terbaik di pasaran, walaupun ia mempunyai saingan yang sengit!

Sony menjanjikan ‘koleksi mod permainan yang mengejutkan’ untuk menjadi tajuk, termasuk kegemaran peminat seperti Kempen GT, Arked dan Sekolah Memandu. Lebih-lebih lagi, dengan lebih 420 kereta tersedia dari hari pertama, terdapat banyak kandungan untuk dinikmati sejurus selepas permainan.

Setiap kereta, sudah tentu, telah diberikan dalam perincian yang tiada tandingan, malah bertujuan untuk merasai kelainan apabila menyerahkan lebih 90 laluan trek, lengkap dengan keadaan cuaca yang dinamik.

Tarikh Tayangan: 4 Mac 2022
pemaju: Polifoni Digital
Penerbit: Hiburan Interaktif Sony
Genre: Perlumbaan, Memandu-Sim

9 – Avatar: Sempadan Pandora

Avatar Frontiers of Pandora

Ubisoft

Pendedahan mengejut tajuk Avatar Ubisoft adalah salah satu pendedahan yang paling mengejutkan dalam sejarah baru-baru ini. Sudah, treler mendedahkan itu melepasi 7.2 juta tontonan dan jelas terdapat pasaran untuk permainan itu.

Kepulangan kami ke Pandora akan bertepatan dengan keluaran Avatar 2 pada tahun 2022, yang pasti akan mendorong gembar-gembur kepada projek itu. Dan sementara kami masih belum melihat sebarang permainan, rakaman yang kami lihat setakat ini kelihatan cantik.

Avatar Frontiers of Pandora menyasarkan untuk menjadi tajuk generasi seterusnya yang sebenar, menampilkan Pandora dunia terbuka untuk diterokai. Permainan aksi-pengembaraan akan membolehkan pemain meneroka persekitaran yang menakjubkan dari perspektif orang pertama.

Tarikh Tayangan: 2022
pemaju: Hiburan Besar-besaran
Penerbit: Ubisoft
Genre: Tindakan-Pengembaraan

8 – Cincin Elden

cincin tua

DaripadaPerisian

Dirujuk dengan penuh kasih sebagai ‘Big Dark Souls’ oleh peminatnya, Elden Ring menyasarkan untuk menjadi tajuk FromSoftware terhebat setakat ini. Buat pertama kalinya, gelaran Souls menuju dunia terbuka, membolehkan pemain memilih jalan mereka untuk diri mereka sendiri dalam dunia yang terhasil daripada fikiran Hidetaka Miyazaki dan George RR Martin.

Kami baru sahaja mendapat kebocoran permainan Elden Ring baharu dan boleh dikatakan bahawa permainan itu kelihatan cantik. Sudah tentu, pergaduhan bosnya yang sama hebat sudah pasti akan menyebabkan pemain menjerit kemarahan kerana francais itu terkenal dengan tahap kesukarannya.

Jangan mengharapkan permainan ini menjadi perjalanan yang santai. Tetapi terdapat kualiti tentang permainan FromSoftware yang tidak dapat ditiru oleh pembangun lain – dan ia sentiasa berbaloi untuk dimainkan.

Tarikh Tayangan: 25 Februari 2022
pemaju: DaripadaSoftware Inc
Penerbit: BANDAI NAMCO
Genre: RPG aksi

7 – Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West Editions Didedahkan, Pra-Pesan Langsung Sekarang

Permainan Gerila

Sekuel Horizon Zero Dawn yang telah lama ditunggu-tunggu tidak dapat hadir tidak lama lagi! Walau bagaimanapun, kami baru-baru ini mendapat pengesahan bahawa Horizon Forbidden West sedang ditangguhkan, kini dikeluarkan pada 2022.

Seperti pendahulunya, Horizon Forbidden West akan menampilkan Aloy dalam pengembaraannya melalui dunia yang ditakluki oleh mesin. Dan peningkatan Forbidden West pada PS5 menjadikannya tajuk generasi seterusnya yang penting untuk dimiliki.

Lebih-lebih lagi, edisi pengumpul Horizon Forbidden West ini benar-benar gila, itulah sebabnya ia sangat sukar diperoleh. Permainan Gerila jelas mementingkan kualiti dan ia menyerlah dalam semua kerjanya, daripada pembungkusan kepada produk.

Tarikh Tayangan: 18 Februari 2022
pemaju: Permainan Gerila
Penerbit: Hiburan Interaktif Sony
Genre: RPG aksi

6 – Ghostwire Tokyo

ghostwire tokyo

Bethesda Softworks

Sejak kami mula-mula melihat rakaman Ghostwire Tokyo, ia merakam tepat ke bahagian atas senarai permainan PS5 kami yang paling dinanti-nantikan. Dalam tajuk pengembaraan aksi ini, kebanyakan penduduk Tokyo telah lenyap, dan roh dunia lain yang dikenali sebagai Pelawat menyerang bandar itu.

Walaupun mempunyai unsur seram, ini bukan tajuk seram tulen. Pemain akan dapat menggunakan sistem pertempuran ‘karate bertemu sihir’ untuk melawan roh dan mengalahkan mereka dengan gerakan takedown.

Walaupun diterbitkan oleh Bethesda Softworks, Ghostwire Tokyo akan menjadi eksklusif untuk PS5 selama setahun semasa pelancaran, serta datang ke PC.

Tarikh Tayangan: 2022
pemaju: Tango Gameworks
Penerbit: Bethesda Softworks
Genre: Tindakan-Pengembaraan

5 – Final Fantasy 16

fantasi akhir 16

Square Enix

Dikenali sebagai Final Fantasy XVI, tajuk utama ke-16 dalam francais yang telah lama berjalan itu sangat dinanti-nantikan oleh peminat di seluruh dunia.

Dalam dunia fantasi Valisthea, orang ramai hidup dengan selesa berkat gunung yang dikenali sebagai Mothercrystals. Clive Rosfield, anak sulung Archduke of Rosaria, akan memulakan usaha untuk membalas dendam, bersama-sama kumpulan sahabatnya.

Final Fantasy 16 akan menjadi konsol bermasa eksklusif untuk PS5, yang merupakan keuntungan besar untuk Sony. Pangkalan peminat permainan ini sangat berdedikasi sehingga kami membayangkan beberapa pemain akan mengeluarkan wang tunai hanya untuk peluang bermain Final Fantasy baharu pada hari pelancaran.

Tarikh Tayangan: Tidak diketahui
pemaju: Square Enix
Penerbit: Square Enix
Genre: RPG aksi

4 – Wolverine Marvel

Wolverine

Permainan Insomnia

Pengumuman Marvel’s Wolverine adalah salah satu yang ramai peminat tidak nampak akan datang, tetapi ia adalah salah satu pendedahan paling menarik dalam PlayStation Showcase baru-baru ini.

Sony sudah mengesahkan bahawa Wolverine akan menjadi tajuk eksklusif PS5, dan kami tidak sabar untuk melihat apa maksudnya untuk permainan itu. Dibangunkan oleh Insomniac Games, yang terkenal dengan Marvel’s Spider-Man dan Ratchet dan Clank: Rift Apart, kita boleh mengharapkan visual yang gila dan permainan yang digilap dan lancar.

Kami tidak sabar untuk melihat bagaimana pertempuran dalam Wolverine dibandingkan dengan tajuk Marvel talian utama PlayStation yang lain! Tetapi ia akan menunggu lama sebelum kita mendapat peluang itu.

Tarikh Tayangan: Tidak diketahui
pemaju: Permainan Insomnia
Penerbit: Hiburan Interaktif Sony
Genre: Tindakan-Pengembaraan

3 – Legasi Hogwarts

warisan hogwarts

Warner Bros

Buat pertama kali dalam beberapa tahun, kami kembali ke Dunia Sihir Harry Potter di Legacy Hogwarts. Cipta pelajar Hogwarts anda dan hadiri sekolah sebagai rumah pilihan anda.

Kami akan mempunyai peluang untuk mengalami Hogwarts pada tahun 1800-an, jauh sebelum peristiwa buku itu. Dan bukan sahaja anda akan dapat menghadiri kelas, menguasai sihir kuno, dan menemui binatang yang hebat, anda juga akan dapat membuat keputusan yang akhirnya menentukan nasib Dunia Sihir itu sendiri.

Jelas sekali bahawa peminat tidak sabar-sabar untuk melihat lebih banyak daripada permainan ini, dengan lebih 25 juta tontonan pada treler mendedahkannya sehingga kini. Tetapi sejak penangguhan tajuk kepada 2022, kami masih belum mendapatkan sebarang treler selanjutnya daripada Portkey Games.

Tarikh Tayangan: 2022
pemaju: Permainan Portkey
Penerbit: Hiburan Interaktif Warner Bros
Genre: RPG aksi

2 – Dewa Perang Ragnarok

Dewa Perang Ragnarok

Studio Santa Monica

Baru-baru ini, kami mengetahui dengan tepat mengapa God of War Ragnarok ditangguhkan. Ia sudah lama datang, tetapi akhirnya, pengembaraan Kratos dalam mitologi Norse mencapai kesimpulannya.

Kali ini Kratos dan Atreus bertindak untuk menghalang kedatangan Ragnarok, 3 tahun selepas peristiwa permainan pertama. Dalam pengembaraan mereka, mereka berdua akan bertemu dengan Norse God of War, Tyr, dan serangkaian kawan dan musuh lama semasa mereka mengembara melalui sembilan alam.

Walaupun pemain marah tentang Thor yang gemuk di Ragnarok, penerimaannya tidak lain adalah positif untuk tajuk yang akan datang. Dan kami tidak sabar untuk melihat apa yang Santa Monica Studio sediakan untuk kami kali ini.

Tarikh Tayangan: 2022
pemaju: Studio Santa Monica
Penerbit: Hiburan Interaktif Sony
Genre: Tindakan-Pengembaraan

1- Spider-Man Marvel 2

Spider-Man 2

Permainan Insomnia

Akhir sekali, di bahagian atas senarai permainan PS5 yang paling dinanti-nantikan kami, ia tidak lain tidak bukan adalah Marvel’s Spider-Man 2. Sekuel yang akan datang oleh Insomniac Games adalah pengganti sebenar yang layak untuk tajuk asal.

Kali ini, pemain akan mengikuti Peter Parker dan Miles Morales ketika mereka bertarung melawan ancaman baharu ke New York City. Dalam treler terbaru Spider-Man 2, kami melihat pendedahan Venom, bermakna symbiote itu akan menjadi sebahagian besar daripada tajuk yang akan datang.

Dan oleh kerana Insomniac percaya bahawa Miles Morales hanya mencalarkan permukaan kuasa PS5, kami membayangkan bahawa permainan ini benar-benar akan membuatkan peminat terpesona.

Tarikh Tayangan: 2023
pemaju: Permainan Insomnia
Penerbit: Hiburan Interaktif Sony
Genre: Tindakan-Pengembaraan

Pada masa beberapa permainan ini dikeluarkan, kami mungkin akan mendapat berita rasmi pertama kami tentang PS5 Pro!

Dan khabar angin mengatakan bahawa PlayStation Studio baharu ini mempunyai tajuk generasi seterusnya yang menarik dalam kerja-kerja juga!

Juga, pastikan anda melihat permainan yang paling dinanti-nantikan pada platform utama yang lain:

Best Multiplayer Games Releasing in 2022 Abclangkawi.com
All Wisps Locations & Rewards in Pokemon Legends Arceus Abclangkawi.com
Tác giả

Bình luận

ABC Lang KaWi ABC Langkawi News - Hot news of the World Today